Paradise

Nu ar vi ANTLIGEN ute och reser igen. Det ar sa fantastiskt underbart efter allt jobb och slit pa alla farmer. Aldrig mer ska vi plocka en endaste paprika eller tomat! Wohooo! Okej, men man ska aldrig saga aldrig har vi val lart oss..
   I sondags lamnade vi vart karaste Mildura som har bjudit som har bjudit pa sa manga minnesvarda stunder. Vi drog till Melbourne, genom samakning enligt emma med en schysst aussie, dar vi spenderade en kort men ack sa bra tid. Vi bodde hos var favorit-italienare Matteo, en av de snallaste manniskor vi har mott pa var resa. Under denna melly-vistelse hann vi ha en trevligt kvall i St Kilda med Emelie, varmlanningsgrabbarna och Matteox2. Vi spenderade en heldag pa Melbourne museum och fick traffa Emelies snalla mamma som var pa besok. Pa kvallen blev det mexikanskt och ett sorgligt farval av var fina fina van Emelie som vi har haft turen att fa lara kanna och fa gora sa mycket kul ihop med.
   Nasta dag bar det av norrut, narmare bestamt Cairns. NU skulle det riktiga aventyret ta sin borjan. For det forsta var det enorm skillnad att komma fran graa, regninga, 15-gradiga Melbourne till fuktiga, tropiska, 30-gradiga Cairns. Men det uppskattade iaf Isabelle valdigt mycket. Forsta dagen var vi lite restrotta men dag tva i Cairns gav vi oss ut pa aventyr. Med en turistbuss besokte vi Mossman Gorge i Daintree rainforest dar vi svalkade oss, vi begav oss ut pa krokodilsafari och fick se babycrocs, solade lite pa en strand och besokte Cape Tribulation. En hogst lyckad utflykt!
   Eftersom vi har lite tight med tiden kvar i Oz sa akte vi sedan vidare till Mission Beach dar den mest surrealistiska, lite skrammande men ocksa absolut mest awesome upplevelsen vantade... SKYDIVE!!! Vi far val erkanna att vi var mattligt nervosa innan det bar av men nar vi val hade sagt vara sista ord till varann och slangt oss ut fran flygplanet var det bara helt fantastiskt. 14,000 ft upp i luften och vi sag bade barriarrevet och regnskog innan vi till slut landade pa stranden. Obeskrivligt underbart.
   Darifran bar det av till Airlie Beach dar vi ar just nu och dar vi gjorde touren vi har sett fram emot mest har i Australien namligen segla Whistundays. Och det var lika fantastiskt som vi hade forestallt oss. Vadret var pa var sida och bjod pa sol och kristallklart vatten. Tyvarr innebar avsaknaden av vind att vi inte kunde segla sa mycket men det gjorde inte sa mycket, det var bara haftigt att fa bo pa en bat i tva dagar. Sa vad hittade vi pa pa baten Iceberg? Vi solade, njot av fantastiska vyer, snorklade i de mest spektakulara korallrev och fick se saaa mycket fina fiskar, at god mat och umgicks med de andra sex personerna pa baten. Precis lagom grupp. Och sa stannade vi forstas till pa typ varldens mest fotograferade strand: Whitehaven Beach. Och ja, den var verkligen nagot speciellt med den vitaste och mest finkorniga sanden och alldeles turkosblatt vatten. Det var lite sorgligt att det tog sa slut dock men nu vantar ju nya aventyr! Nasta stora stopp blir Hervey Bay och Fraser Island, kul!

Det lilla jag hinner lagga upp innan internet-tiden tar slut, vi har mycket mycket mer sa hall ut :)




2 kommentarer:

  1. WoW! Vilka bilder och vilka upplevelser! Hur ska ni kunna anpassa er till den "grå" vardagen när ni kommer hem?
    Kram

    SvaraRadera
  2. Ni lever i ett paradis!

    SvaraRadera