Plockeliplock

Nu var det ett tag sedan vi uppdatetade här. Vi har haft fullt upp med att jobba ihop pengar till sista biten av vår resa. Idag kan vi konstatera att vi befunnit oss i Mildura i 24 dagar och arbetat i 23 dagar. Dags för lite ledighet snart med andra ord. Vi har jobbat på zucchini/squashfarm nästan hela tiden med undantag för ett par dagar då vi plockat vindruvor. De första veckorna svettades vi i den knappa fyrtiogradiga värmen då vi böjde oss dubbelvikta över de gröna sakerna. Farmaren var dock hygglig och bjöd ofta på läskande citrondryck. En dag fick Isabelle prova på att köra traktor. Det var en rolig dag. Emma fick sig ett gott skratt när Isabelle med en hårsmån lyckades undvika att köra på farmaren (även kallad Clintan då han är en fulare variant av Clint Eastwood). Det är inte helt lätt att hitta dragläget särskilt inte när man kört automatare i fem månader, därför tog sig traktorn ett par rejäla skutt och Clintan fick kasta sig bakåt för att inte få tåmos i skorna. Så kan det gå när man jobbar på farm! Det bästa med farm är annars att man får massa gratis ätbara saker, så som vindruvor, persikor, squash och zucchini. Det två sistnämnda har vi experimenterat en hel del med. De har kokats, stekts, ugnsbakats, gjorts tagliatelle av, plättar och ätits råa. Väldigt gott, det borde ni prova där hemma.
För övrigt har vi hunnit med att ha två matlagningsdagar i huset-vi bjöd på svensk blåbärspaj vilket blev mycket gott. Vi har hängt i parken, kastat rugby, anordnat BBQ, haft filmkväll, käkat pizza, fått nya vänner, försökt komma på maträtter som kostar ca 7 kr/portion, läst, köpt 30 centsglassrar på Donken, dödat myror och lite så.
Livet är väldigt bra faktiskt.











2 kommentarer:

  1. Hej tjejer!
    Äääntligen nya bilder och inblick i ert farmarliv! Som vanligt jätteroligt att läsa om hur ni har det. Det verkar inte gå någon större nöd på er! Det är er väl unt. Ta "a day off" nu det verkar ni behöva.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Kul att läsa lite nytt från Er! Skönt att Ni har det bra. Snöstorm i Skåne med -4 grader i morse, så NI är nog på rätt ställe nu!
    Pappa

    SvaraRadera